Mısırın Çabuk Pişmesi İçin Ne Yapılmalı?

mısır pişirme önerisi, mısır nasıl çabuk pişer, mısırın çabuk pişmesi

Mısırın dişi olanlarının püskülleri güneşte kurutularak bitki çayı olarak kullanılmaktadır. Mısırın taneleri, püskülleri öğütülerek yağ haline getirilmektedir. Mısır yağı kozmetik sektöründe önemli bir yere sahiptirler. Yemeklerde mısır yağı kullanımı oldukça yaygındır, fiyatı ve lezzeti ile tercih edilmektedir. Mısırın taneleri değirmende un haline getirilebilir ayrıca mısır nişastası pasta ve tatlılarda kullanılabilirsiniz. Mısırın sert sapları yem haline getirilerek hayvanların beslenmesinde ekonomik çözümler üretiliyor. Mısır, vücuda güç ve bilhassa zindelik vermektedir. Vücut toksinlerden arındığı için daha sağlıklı ve kuvvetli oluyor. Pantotenik asit sayesinde vücudun stres karşısında zarar görmesini önlemektedir. Hücrenin şeker, protein ile yağ yapısını besler.mısır pişirme önerisi, mısır nasıl çabuk pişer, mısırın çabuk pişmesi

Kilo almak isteyenler mısır tüketsin!

Kilo almak isteyenler günlük yaklaşık olarak 100 gram mısır tükettiklerinde, kendilerini hem güçlü hissederler hem de kilo almaya başlayacaklardır. Kalori açısından zengin mısır, enerji kaynağı olması sebebiyle sporcular tarafından da sık tüketilmelidir. Niasin ile tiamin maddeleri mısırda oldukça bulunur ve mısır tüketildiğinde sinir sistemi sağlığı destekler. Mısırın içinde çinko, fosfor ve potasyum gibi mineraller hamilelikte bebeğin gelişimini olumlu etki sağlar. Fosforun bir diğer faydası da kemik sağlığını koruması gerekir. Kötü kolesterolün seviyesini düzenler ve kan şekerini dengelemektedir.

Mısır pişirmede püf noktalar!

Mısırı haşlayarak, közde pişirerek ve ya yağda patlatarak tüketmemiz mümkündür. Mısırın türü, pişme süresini doğrudan etkilemektedir. Süt mısırı dediğimiz iri taneli ama yumuşak dokulu mısırlar haşlama için doğru tercihlerdir. Mısırınızı tencerede ve ya daha çabuk pişmesini istiyorsanız düdüklü tencerede pişirebilirsiniz. İlkönce mısırları yapraklarından ayırdıktan sonra ikiye bölünüz. Tencereye yerleştirdikten sonra mısırların üstünü bir parmak geçecek kadar suyla doldurunuz. Mısırlarınızı su kaynaya kadar yüksek ateşte ve kaynadıktan sonra orta ateşte 45 dakika kadar haşlayınız. Arada çatalı mısır tanelerine batırıp pişip pişmediğini kontrolünü sağlayabilirsiniz. Mısırın pişme süresi, sertliğine göre değişeceği için süreyi sizin ayarlamanız doğru olur. Düdüklü tencerede mısır yapmak istiyorsanız, mısırları püsküllerden ve yapraklardan ayıklayarak ikiye bölünüz. Mısırları tencereye yerleştirin ve tencerenin yarısına kadar su ilave ediniz. Kapağı kapalı şekilde kaynayana kadar bekleyin ve düdüğü öttüğünde kapatın ve 20-25 dakika daha pişiriniz. Mısırın lezzetli olması için tencerenizin içine birkaç mısır yaprağı ekleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir