Doğumun Bebek İçin Anlamı Nedir?

doğumun bebeğe ifade ettikleri, doğum ve bebek ilişkisi

Bebek sahibi olacağını öğrenen her çift, ebeveyn adayı olarak çok mutlu. Her ay merakla ziyaret edilen kontroller, heyecanla yapılan testlerin sonuçlarını bekleyen, bebek odasının hazırlanması, doğum çantasının hazırlanması, dokuz aylık süreç heyecan, ağrı ve tatlı ile geçiyor.

Doğum yaklaştığında anne ve baba adaylarının duyguları farklıdır. Annede merak, heyecan ve doğum korkusu varken, korkunun yerini anne ve bebek için hissedilen kaygı alır.

Diğer aile üyeleri de bebeğin doğması ve kucaklamaktan heyecan duyuyor.doğumun bebeğe ifade ettikleri, doğum ve bebek ilişkisi

Peki dokuz aydır rahimde olan bebek için doğum ne anlama geliyor? Etkinliğe bebeğin perspektifinden bakmak da gereklidir.

  • Annenin rahmi bebek için en korunaklı yer.
  • Orada yemek için fazladan çabaya gerek yok
  • Beslenme gibi, sindirim ve boşaltım doğal olarak devam eder.
  • Rahimdeki bebek için ideal bir sıcaklık vardır, üşümez veya terlemez
  • Tehlikelerden uzak.
  • Gündüz ve gece kavramı olmadığından, uyku ve uyanma gibi kavramlar yoktur.

Bununla birlikte, doğumla birlikte bebek üzerinde birçok fiziksel ve psikolojik etki başlar. İlk etki, iletim şeklidir. Normal doğum bebek ve anne için ideal doğum şekli olmasına rağmen, bu bebek için zor bir süreçtir.

Kendisi ve annesi üzerindeki baskılar doğum kanalından geçmesini etkiler, akciğerleri doğum kanalından geçerken oksijeni karşılar ve doğum hızlı ve kolaydır.

Göbek kordonunu doğumdan sonra kesmek de bebek üzerinde etkilidir. Göbek kordonu beslenme ve kan akışı görevlerini yerine getirmesine rağmen, aslında bebek ve anne için psikolojik bir boyutu vardır.

Daha sonra bebeğin temizlenmesi, silinmesi ve giydirilmesi bebeğin fiziksel etkileri arasında sayılabilir.

Sonuçta, yeni doğan bebekten dokuz ay boyunca yapmadığı başka bir şey yapmasını ve annesinin göğsünü emmesini istiyoruz. Bebekler emici bir refleks ile doğsa da, annenin meme yapısı, süt akış hızı vb. Nedeniyle emme konusunda her zaman başarılı olmayabilirler.

Bu şekilde düşündüğümüzde, doğum bebek için yetişkinler kadar mutlu değildir. Tam bir travma bile olabilir.

Bu nedenlerle bebeğin ağlaması, uyumaması ve emmemesi belirli bir süre içinde normal kabul edilebilir. Çünkü annenin rahmi gibi korunan ve güvenli bir ortamdan çıkan bebeğin yeni gelmiş olduğu bu yeni dünyaya alışması için zamana ihtiyacı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir