Diş Çekimi Nasıl Yapılır?

diş çekimi, diş çekimi yapımı, diş nasıl çekilir

Günümüzde birçok gelişmenin diş alanında da uygulanmaya başlaması ile diş çekimi minimum seviyeye indirilmiş, diş sağlığına daha fazla önem verilmesi sebebiyle diş çektirme oranları azalmıştır.

Ancak bazı durumlarda hasta sağlığını korumak, daha büyük sorunlara sebep olmamak, tedavide başarılı sonuç alamamak gibi sebeplere bağlı olarak diş çekilmesi talep edilebilmektedir.diş çekimi, diş çekimi yapımı, diş nasıl çekilir

İleri derecede çürük sorunu yaşayanlarda, madde kaybı sebebiyle diş tedavisi uygulanamayanlarda, başka sağlık sorununa sebep olan dişlerde çekilme kaçınılmaz sondur.

Bazı durumlarda çarpma sonucunda kırılan dişler sonrasında kalanların çekilmesi için diş çekme işlemi uygulanmaktadır. Aynı şekilde kanal tedavisine yanıt vermeyen dişlerde, diş eti iltihaplanması sebebiyle sallanan dişlerde, dönme yada devrilme gibi aşırı yer değiştirme işlemlerinde diş çekme durumu ortaya çıkabilmektedir.

Diş çekimi esnasında yüksel bir kuvvet uygulamak ağız iskeletine zarar verebilmektedir. Bu sebeple sağlıklı dişlerin çekilmesi, kökü sağlam dişlerde çekme işleminin uygulanması biraz zorlu ve acı veren bir çalışmadır.

Diş Çekimi öncesinde genelde ağrıların azaltılması, muhtemel apse vakalarının giderilmesi amacıyla ve değişik sorunlarda doktor tarafından antibiyotik veya gargara kullanımı önerilmektedir. Bu kullanım sonrasında ağız çekime hazır olunca diş çekimi gerçekleştirilmektedir

Diş Çekimi Fiyatları
Çekim fiyatları  gittiğiniz kliniğe göre değişir. Ortlama  40-100 TL arasında  diş çekim ücreti alınır. Eğer SGK ya da BAĞ-KUR ‘ a kayıtlıysanız anlaşmalı hastanelerin diş bölümlerinden ücretsiz diş çekimi yaptırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir