Covid 19’a Karşı Genel Koruyucu Önlemlere Uyulmalıdır

covid 19 önlemleri, korona önlemleri, covid 19a karşı neler yapılabilir

COVID-19’a karşı genel koruma önlemleri, diyabetli kişiler için de geçerlidir. Yani maske, mesafe ve temizlik kurallarına azami dikkat göstermeniz gerekiyor. Şeker hastaları için hastalıktan korunmak çok daha önemlidir. Bunun dışında şeker hastalarının dikkat etmesi gereken bazı özel durumlar vardır. Diyabetli kişiler, evde kan şekerini kontrol etmek için gerekli malzeme ve ilaçlara sahip olmalıdır. Buna ek olarak, eğer düşük kan şekeri (hipoglisemi) riski altındaysa ve yeterince yiyeceği çok seviyorsa, saklanmasına yardımcı olmak için şekerli içecekler, bal, reçel, şeker gibi yeterince basit karbonhidrat içeren yiyecekleri yemelidir. yüksek kan şekeri seviyeleri.covid 19 önlemleri, korona önlemleri, covid 19a karşı neler yapılabilir

Sağlıklı beslenmeye, egzersiz yapmaya ve düzenli ilaç almaya özen gösterilmelidir.

Diabetes mellitus hastaları için düzenli ilaç kullanımı, doğru ve dengeli beslenme, vücut ısısının korunması ve yeterli sıvı alımı çok önemlidir. Evde yeterince yapmalısın. İlaç ihtiyaçlarınıza dikkat etmelisiniz. İlacınızın son tarihi yaklaşırken eczaneye gidip ilacınızı hazırlamalısınız. Evde düzenli olarak ilaç almaya giden birinin olması gerekir. Yalnızsanız, akraba, komşular veya belediyeler tarafından sağlanan hizmetleri deneyin. Eczaneler, bildirilen ilaçları doğrudan verme hakkına sahip olduğundan, reçete için bir sağlık kuruluşuna gitmenize gerek yoktur.

Diyabetli kişiler, COVID-19’a karşı bir eylem planı hazırlamalıdır

Diyabetli kişilerin COVID-19’a karşı önceden bir eylem planına sahip olmaları yararlı olabilir. Bir hasta semptom geliştirirse, hangi hastaneye veya doktora danışacağını önceden planlamalıdır. Ateş, boğaz ağrısı, öksürük, nefes darlığı, tat ve koku eksikliği veya eklemlerde ve kaslarda yaygın ağrı gibi belirtiler ortaya çıkarsa, önceden belirlenmiş bir doktora veya sağlık kuruluşuna başvurmaları gerekir. Gerekirse, sıvı alımınızı artırmak için sürekli olarak glikoz ve keton seviyelerinizi izlemeli ve doktorunuzun ilaç tavsiyelerine uymalısınız. Öğün atlamamaya çalışın, daha küçük porsiyonlarda ve daha sık yemeye çalışın. Hastaya sadece bir kişi bakmalıdır. Kendisiyle olabildiğince sosyal mesafeyi korumalı ve odalar her zaman iyi havalandırılmalıdır. Mümkünse toplantı süresi 15 dakikayı geçmemelidir. Özellikle birden fazla tıbbi durumu olan ve / veya 65 yaş ve üstü kişilerden kaçınılmalıdır.

Virüs kan şekeri seviyelerinde düşüşe neden olabilir

Enfekte diyabet hastaları, kan şekeri kontrolünün kötüleşmesine neden olabilir. Bu nedenle bazı önlemler almanız gerekiyor. COVID-19 enfeksiyonu için kullanılan tedavi rejimleri, diyabeti olan ve olmayan kişiler için benzerdir. Ancak, doktorunuzun önerdiği şekilde, enfeksiyonun şiddetine ve hastanın genel durumuna göre şeker hastalarında kan şekerini düzenlemek için kullanılan bazı ilaçlar kesilebilir veya tedaviye insülin eklenebilir.

Diyabet ilaçları ve kan şekeri kontrolü ile ilgili olarak doktorunuzun (veya diyabet ekibinizin) tavsiyelerine uyun. Diyabetli hastalarda COVID-19 tedavisi hakkında aşağıdaki bilgileri dikkate almak yararlıdır: hiperglisemi (normalden daha sık idrara çıkma), yoğun susuzluk (özellikle geceleri), baş ağrısı, yorgunluk ve uyuşukluk gibi semptomların farkında olun. Kan şekeri gündüz ve gece her 2-3 saatte bir izlenmeli ve bol su içilmelidir. Kan şekeriniz 70 mg / dL’nin altında veya hedef aralığınızın altındaysa, 15 gram sindirimi kolay basit karbonhidratlar (bal, reçel, sert şeker, meyve suyu veya şekerli içecek gibi) yiyin ve kan şekerinizi kontrol edin. 15 dakika içinde. Kan şekerinizin yükseldiğinden emin olmak için. Kan şekeri seviyeniz üst üste iki kez 240 mg / dL’yi aşarsa, kanınızdaki veya idrarınızdaki ketonlar kontrol edilmelidir. Keton seviyeleriniz orta veya yüksekse, hemen doktorunuza görünün.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir