Boyun düzleşmesi nasıl tedavi edilir?

boyun düzleşmesi, boyun düzleşmesi nedenleri, boyun düzleşmesi nedenleri

Boyun düzleşmesi farklı nedenlerle oluşabildiği ve her hastada farklı klinik tablolarla ortaya çıktığı için tedaviye yaklaşım hastadan hastaya farklılık göstermektedir. Tedavi planlaması, hastanın klinik durumunun ciddiyetine ve altta yatan nedene bağlı olarak değişir. Bu bakımdan tedavi öncesinde hasta uzman bir doktor tarafından muayene edilmeli, detaylı bir tıbbi öykü düşünülmeli, detaylı bir fizik muayene yapılmalı, gerekirse ek görüntüleme ve laboratuvar testleri uygulanmalıdır. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak elde edilen verilere dayanarak en doğru tedavi yöntemini planlamak mümkündür.boyun düzleşmesi, boyun düzleşmesi nedenleri, boyun düzleşmesi nedenleri

Tedavinin ilk aşamasında fizyoterapi yöntemleri tercih edilir. Bu doğrultuda doktor boyun bölgesine ortopedik diş telleri, ekipman ve ortezler önerebilir. Fizik tedavi olarak çeşitli boyun egzersizleri, boyun germe ve masaj bu bölgedeki kasların güçlendirilmesi, omurgadan gelen baskı semptomlarının giderilmesi ve kemik yapılarının düzenlenmesi açısından faydalıdır.

Hastalardaki semptomları hafifletmek için ağrı kesiciler, antiinflamatuar ilaçlar ve antispazmodikler reçete edilebilir. Bu ilaçlar boyun düzleşmesiyi düzleşmesiz; ancak hastanın yaşam kalitesinin artmasına yardımcı olur.

Boyun düzleşmesi için ana tedavi cerrahi işlemlerdir. Amacı, rahim ağzının kifozu, anormal eğriliğin düzeltilmesi, boyun omurlarının anatomisinin yeniden düzenlenmesi ve deformitelerin ortadan kaldırılması nedeniyle sıkışmış dokulara cerrahi müdahaledir.

Operasyonun yöntemi ve kararı hasta için kişiye özel yapılır. Yani hastanın düzleşme derecesine ve anatomik yapısına göre cerrahi işlem boynun önünden veya arkasından yapılabilir; Bazı omurlar cerrahi olarak çıkarılabilir veya plakalar ve vidalar gibi ekipmanlarla sabitlenebilir. Boyun düzleşmesi ameliyatları omuriliğe yakın ameliyat bölgesini ve sinir sisteminin omurilik sinirlerini ve büyük vasküler yapıları içerdiği için riskli cerrahi işlemlerdir. Bu anlamda cerrahın tecrübesi operasyonun başarısı için oldukça etkilidir. Ameliyat sonrası dönemde hasta bir süre boyunluk veya uygun ekipman kullanımı ve fizyoterapi teknikleriyle takibi isteyebilir.

Bunun dışında kişi günlük hayatındaki şikayetlerini çeşitli yöntemlerle iyileştirebilir. Bu bağlamda boyun gevşetilebilir, gevşeyebilir, uyku sırasında boynu doğru pozisyonlandırabilir, soğuk veya sıcak uygulamalar yapabilir, işte veya günlük aktivitelerde ergonomik ürünler kullanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir